Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
La noi in Ardeal in unele locuri se zice "palanetz" sau cum se mai zice "coca" sau stiu eu cum se mai zice in unele zoneEste o reteta de post pe care bunica mea Dumnezeu s-o ierte ,o pregatea mereu in fiecare post.Se poate umple cu marmelada,varza calita................
Se pregateste umplutura:
Se curata ceapa se toaca si se caleste in ulei aproximatiov 20 minute dupa care se pune boia ,sare si piper si cartofii curati si taiati cubulete mici,mici Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 40-50 minute
Coca:
Se pun toate ingrediantele in masina de paine, se lasa la programul de framantat+dospit (la fel de bine se poate pregati si fara masina de paine) Dupa ce coca a dospit se scoate se taie in 4 si se intind 4 foi cu sucitorul .
Se pune ceapa calita pe foaia intinsa se pune a doua foaie peste ea si se apapa cu furculita pe msrgini pt a face priza buna. Se inteapa din loc in loc coca ,se unge cu putina pasta de tomate , se da tava la cuptor pentru 30 minute la 160 grade. Se coace intr-o tava unsa cu putin ulei,vor rezulta 2 bucati de coca
PS:eu am uns abia cand am scos coca din cuptor, nimic rau Se lasa la racit dupa care se taie si se serveste rece sau calda dupa preferinta
PS:la fel de bun e cu alta umplutura,gem sau varza calita.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult